Hirdetés

Jól figyelj, mert egy szuper módszert mutatunk neked, amivel még a legpiszkosabb fuga is újra gyönyörű lesz! Minden háztartásban legalább egy…

Jól figyelj, mert egy szuper módszert mutatunk neked, amivel még a legpiszkosabb fuga is újra gyönyörű lesz!

Hirdetés

Minden háztartásban legalább egy helységben van járólap és csempe, amelyek fugáiba eléggé be tudja venni magát a vízkő, a kosz és a penész.

Legtöbben már biztos találkoztak a problémával, milyen nehéz megszabadulni a szennyeződésektől. Egy sima mosószeres sikálás csak valamennyit segít: igazán szép fehér csak akkor lesz újra a fúga, ha fogkefével vagy körömkefével esik neki, és alaposan végigmegy rajta az alábbi, házilag elkészíthető tisztítószerek valamelyikével.

Persze, boltban kaphatókkal is nekieshet, de ha van kisgyerek, kutya, macska vagy más háziállat az otthonában, jobban teszi, ha nem vegyszerekkel súrolja végig a lakást.

Általában a konyhákban járólap és csempe van. Itt a legnagyobb a veszélye a fugák elszíneződésének. Hogy miért? Mert a konyhában zsírral elegyedő pára keletkezik, és ez sajnos, letapad, a zsíros szennyeződéseket pedig még a sima felületű tányérokról is nehéz eltüntetni, nemhogy a csempék közül.

Az még csak tetézi a gondot, hogy a zsír alatt por és kosz is van (legalábbis a járólapokon), ezt pedig végképp csak valami ütős szerrel lehet feloldani, eltávolítani. A járólapok fugáinak elszennyeződésében jelentős szerepet játszik a felmosóvíz is: mivel a fúga nedvszívó anyag, így a felmosás során elszennyeződött felmosóvíz bekerül a pórusaiba, emiatt is szürkül el.

Ezt megelőzni vagy megakadályozni  sajnos nem lehet, de pár egyszerű módszerrel újra kivilágosíthatja a csempék/járólapok közeit.

Íme a módszer, amivel újjá varázsolhatjuk a fugákat!

Hozzávalók:

  • 7 pohár víz
  • 1/3 csésze citromlé
  • 1/2 csésze szódabikarbóna
  • 1/4 csésze ecet

Elkészítés:

Fújjuk a szert a padlóra, pár percig hagyjuk hatni, és utána alaposan mossuk fel. Nem fogunk ráismerni a padlóra!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Facebook Hozzászólások

HirdetésEzzel a pofonegyszerű módszerrel még a legpiszkosabb fuga is ismét gyönyörű lesz!
error: Content is protected !!