Hirdetés

Laktató, “ütős” étel….ami brutálisan finom, különleges ízvilágú és még egy Római tál árának befektetését is: garantáltan megéri!!! 🙂

Kb. 10 éve készítem és állítom, hogy ilyen, különlegesen finom ételt, illetve receptet azóta sem találtam. Hogy miről is beszélek? csak az tudja majd igazolni, aki elfogja készíteni. (!)
A recept Stahl Judit könyvéből való.

KETCHUPOS HÚS (6 kiadós adaghoz)

Hozzávalók:
római tál, 1 nagyobb szál parasztkolbász, 8 szelet sertéskaraj (lehet csontos is), 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt sajt, 1 1/2 dl ketchup, 5 dl tejszín, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, só, frissen őrölt fekete bors

Hirdetés

A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát.
Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A húst kisujjnyi vastagra elszeleteljük (ki lehet klopfolni, ha szeretnénk), sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Egy kiöntős tálban a tejszínt elkeverjük jól a ketchuppal.
A római tálat kibéleljük bacon szeletekkel, az oldalát is, ráfektetünk 4 szelet húst egymás mellé, rászórjuk a hagymakarikák felét, a felkarikázott kolbász felét, a reszelt sajt felét és megöntözzük a tejszínes ketchup felével…majd ugyanez megismételve: szalonna szeletek, hús, hagyma, kolbász, sajt, a végén a maradék ketchupos tejszín. Ezután lefedjük az ételt a tetejével, sütőbe tesszük, 200 fokra állítjuk a hőmérsékletet és 2 – 2 1/2 óra alatt megsütjük. Az utolsó 15 percben vegyük le a tetejét és kicsit pirítsuk meg.

A sütési ideje alatt, a hagyma és a sajt beleolvad a ketchupos tejszínbe és a kolbász, szalonna finom, füstös íze átjárja a húst…. 😉 Érdemes kiböjtölni az időt…megéri…

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Kb. 10 éve készítem és állítom, hogy ilyen, különlegesen finom ételt, illetve receptet azóta sem találtam
error: Content is protected !!