A ta­ka­rí­tás még akkor is idő­rabló, ha csak a napi por­tör­lésre és fel­mo­sásra szo­rít­ko­zol. De ami­kor el­érsz a ne­he­zen hoz­zá­fér­hető he­lyek­hez, és a ma­kacs fol­tok­hoz, akkor jön csak a ne­heze. Meg­mu­tat­juk, ho­gyan könnyít­he­ted meg a dol­go­dat.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Ne fizess az üléshuzat tisztításáért csillagászati összegeket az autómosóban, inkább dörzsöld át szódavíz, mosogatószer és ecet keverékébe mártott kefével, majd gőztisztítóval öblítsd ki belőle a mosószert.

Hirdetés

loading…

Az ablakkeret réseiben is rengeteg kosz tud felgyűlni. Szórd meg alaposan szódabikarbónával, majd spriccelj rá annyi ecetet, hogy habozzon. Végül egy régi fogkefével vagy fültisztítóval szedd ki a trutyit, és mosd át az egészet langyos vizes szivaccsal.

Szabadulj meg a mosógépszagtól! Futtass végig egy magas hőfokú mosóprogramot fertőtlenítő fehérítővel, vagy ha a természetes megoldások híve vagy, akkor ecettel. Az utóbbi módszerrel még a vízkövet is leoldhatod.

A fugákat fertőtlenítő WC-tisztítóba mártott kefével dörzsöld végig, majd jöhet a langyos vizes lemosás. Ha sötétebb fugákat tisztítanál, először próbáld ki, nem halványítja-e a fuga eredeti színét a tisztítószer.

Ha valamilyen étel vagy ital ráömlött a laminált konyhapultra, és nehezen eltávolítható foltot hagyott, dörzsöld át szódabikarbónával, ami szinte biztosan leszedi.

A hajkefébe beleakadt hajszálakatvágd fel ollóval a sörtesorok között. A ráragadt koszt és zsírt szódabikarbóna és víz keverékében való áztatással oldhatod fel.

A mennyezeti ventilátort egy használt párnahuzattal porolhatod le anélkül, hogy a por a padlón kötne ki.

Ha találtál egy szép formájú üveget, de nem tudsz megszabadulni a ráragadt kosztól, önts az üvegbe durva szemű sót, mosogatószert, és egy kevés meleg vizet, majd rázd össze alaposan.

Ha a vízkövet szeretnéd leszedni a csapról, keverj össze 20 százalékosecetet és durva sót, majd az így kapott pasztával kend be a csap nehezen hozzáférhető részeit. 15 perc múlva öblítsd le.

Az égett serpenyők megtisztításához keverj össze szódabikabónát egy kevés hidrogén-peroxiddal, majd kend be a pasztával a serpenyőket. Hagyd állni pár óráig, majd mosd le alaposan.

A gyerek a bútorokon próbálta ki az alkoholos filcet? Tegyél fogkrémet egy mikroszálas törlőre, és úgy dörzsöld át.

Ez inkább megelőzési tipp, mint takarítási, de ha a forró grillrácsot egy fél hagyma vágott felével dörzsölöd át, nem fog rátapadni a hús, te pedig nem fogsz küzdeni a kosszal.

ripost.hu