Hirdetés

Hiába reménykedtünk abban, hogy a kemény tél eltünteti a po­los­ka­ál­lo­mányt, a ta­vas­szal újra előjöttek, és tönkreteszik az éle­tün­ket. A szak­em­be­rek tehetetlenül nézik az in­vá­ziót…A fagy nem okozott kárt a büdös bogaraknak, de még a petéiknek sem. Azok a bogarak, amelyek még ősszel mentek be lakásba, benn kiteleltek szépen, csak eddig nem jöttek elő! Ezek kerülnek a melegben elő, és próbálnak távozni a szabadba.

Image result for poloska

Itt vannak a gyerekeik is

– Csak az jelentene rájuk veszélyt, ha legalább egy hónapig lenne mínusz 15 fok – mondta a egy napilapnak-nak a Rovartani Társaság elnöke. Víg Károly elmondta, hogy a poloskák nagyon gyorsan szaporodnak. Mivel igen büdösek, természetes ellenségük nincs: szaguk miatt egy állat se szívesen eszi meg ezeket.

Ahogy most beszélgetünk, itt is mászik előttem egy poloska a falon – mondja Szigeti Zsolt, a rovarirtással foglalkozó Abatox cég igazgatója. – Csak a fizikai védekezés a biztos megoldás. A szúnyogháló jó lenne, de sajnos a rolós rendszerek nem éppen a precíz zárásról ismertek. A rovarok a sínrendszeren átmásznak egyik oldalról a másikra. Egy belsőtokos redőnyön keresztül is bejöhetnek, ahogy akár egy egyszerű fali szellőzőn, de télen egy beépített tetőtér felső mennyezeti világításának kábelalagútján is. Minden lehetséges bejutási pontot el kell előlük zárni. A résekkel együtt! – mondja a 25 éves tapasztalattal bíró szakember.

Hirdetés

Nem jó megoldás a rovarok felporszívózása egy fórum kommentelői szerint, mert a porzsákba is belespriccelik bűzös váladékukat. Van, aki szerint szódabikarbónát kell tenni a sarkokba, mások azt írták: szódabikarbónát és ecetet kell elkeverni, és egy spriccelős flakonból befújni a sarkokat. Mondják, működik, ha teafaolajjal cseppentjük be az ablak- és ajtókereteket, ez viszont mérgező lehet a kutyákra. A legmegbízhatóbb, ha megfogjuk egy papír zsebkendővel (lassú bogár, nem repül el és nem is ugrik), és lehúzzuk a vécén. Azok a vegyszerek, amelyek csótány, hangya ellen ígérnek védelmet, jók a poloskák ellen is, de ezektől nem pusztulnak el rögtön.
Facebook Hozzászólások

HirdetésIsmét elborította a poloskainvázió az országot! Ezt kell tenned!
error: Content is protected !!