Hirdetés

Nagyon kemény, ami ránk vár.

A ma reggeli Mokkában Juhász Árpád geológussal és Németh Lajos meteorológussal beszélgetett a két műsorvezető a megbolondult időjárásról, és természetesen azt is latolgatták, milyen lesz a tér.

Juhász Árpi bácsi elmondta, hogy ő bizony élete folyamán már sokszor megélte, hogy „Fehér lóra ült Márton” – azaz Márton napján, november 11-én leesett az első hó.

Hirdetés

Idén azonban Németh Lajos szerint ez minden bizonnyal elmarad, mert marad az évszakhoz képest jóval melegebb idő várható. Ennek függvényében pedig, A népi mondás és a szakértők szerint is így alakulhat a tél és a karácsony időjárása:

„Ha Márton napon derűs az égbolt egész nap, kemény, hosszú és hideg lesz a tél. Ha felhős, borús, akkor utána bolondos, szeles, viharos napok következnek. Ha jókedvű Márton, úgy kemény lesz a tél. Borús Márton, borongós tél.”

A jelek szerint november 11-én 16 fok körüli lesz a nappali hőmérséklet, és eső is várható, azért a karácsony várhatóan az évszakhoz képest nagyon enyhe, hó nélküli lesz.

Szóval, ha hinni lehet a jóslásnak, megfagyni nem fogunk, de megint elmarad a gyerekek számára nagyon fontos havazás, ami hozzátartozik az ünnepek meghittebb hangulatához.

blikkruzs

Facebook Hozzászólások

HirdetésKiderült: lesz-e hó karácsonykor! Most jelentették be
error: Content is protected !!