Hirdetés

Ha van kedvetek és szeretitek a sajtos rudat, ezt a receptet próbáljátok ki ti is! Nekem eddig ez a recept vált be. Én ebből dupla adagot készítek, mert napok múlva is isteni porhanyós marad. Ez a zsír és a rétesliszt együttes erejének tudható. 🙂 A recept forrása: Iluska.

HOZZÁVALÓK

  • 70 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin (kocka)
  • 6 ek disznózsír
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg friss élesztő
  • 15 dkg trappista sajt
  • 175 g tejföl
  • 1 cs. e.k .só
  • 1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
  • 1 db tojás (kenéshez)

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kb.fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C – – Dunaújváros

Hirdetés

Egészségetekre

Erika Mészáros receptje 

egyszerugyorsreceptek.hu

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Sajtos rúd – Nagyon egyszerű, olcsó kínálnivaló, ha vendéget vársz
error: Content is protected !!