Hirdetés

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. Az igaz, hogy több személyiség lakozik bennük, kiváló színészek, zenészek és művészek általában. Ha olyan érzésünk támad, hogy az illető nem erre a bolygóra született, vagy, hogy inkább a Holdról jött, vagy valamelyik Tündérmeséből lépett ki, biztosak lehetünk benne, hogy Halakkal van dolgunk.
Fantáziája nem ismer határokat, könnyen a képzeletében ragad, vagy más dimenziókban, és elfelejt visszatérni a valóságba. A realitásokat különös módon értelmezi, csakúgy, mint a pénzt; kapcsolata ezekkel annyira megfoghatatlan, mint saját maga. A Halakat jelképező két hal közül az egyik az árral, a másik az árral szemben úszik. Ezért sokszor megtévesztő és kiismerhetetlen. Nem bírja a korlátozásokat, a kötöttségeket, magasztos elképzelései vannak az életről és saját képességeiről. Rendkívüli érzéke van ahhoz, hogyan kell a zűrzavarból rendet csinálni, különöse, ha más valaki életéről van szó.
Időnként hajlamos megfeledkezni emberi oldaláról, miközben a mindenható szerepében a megmentőt alakítja. Érzékeny, romantikus beállítottságú, aki a szeretetért még önmagát is képes beáldozni. Nagyon vágyik a feloldódásra, és ezt leggyakrabban a kapcsolataiban és/vagy a spiritualitásban, zenében tudja megélni. Veszélye az, hogy ha valakit nagyon megszeret, olyannyira háttérbe szorítja saját vágyait, hogy ez által feladja saját egyéniségét, céljait. A csapda ott van, hogy ezt az áldozatot senki sem kéri tőle, viszont emiatt könnyen kihasználhatóvá és sebezhetővé válik.
A Halaknak meg kell tanulniuk a saját életüket élni, és ez nem kis kihívás. Ha megsértjük, nagyon a szívére veszi. Ha szeretnénk a kapcsolatot rendezni vele el kell, hogy viseljük a példabeszédeit, hogy visszanyerjük a bizalmát. Mindenért nagyon tud lelkesedni, ha félreérthetetlenül értésére adjuk, hogy szükség van rá, önzetlensége minden szinten megnyilvánul, legyen szó egy barátról, vagy csak egy ismerősről. Azonban a mártír szerep, manipulatív viselkedés sem áll távol a Halaktól. Észre sem vesszük, szinte tudattalanul máris a lekötelezettévé válhatunk.

Miért szeressük?

nem sértődős és nem haragtartó, de érzékeny

Hirdetés

segítőkész, együttérző, önfeláldozó
kifinomult a kommunikációja
romantikus, ábrándozó, fantáziadús
barátságos, jóindulatú, mély érzésű
sajátos képi világa van
költői lelkületű, szereti a szimbolizmust
vonzódik a misztikumhoz, az érzékfeletti dolgokhoz
telepatikus, látnoki képességei is lehetnek

Mihez kell a jófejségünk?

amikor körülményes és valamilyen részlet a homályba merül
amikor sokat beszél és a nagy mesélésnek sosem akar vége lenni
amikor elkésik vagy szétszórt és nem látja a káoszt maga körül
amikor nem néz szembe a realitásokkal, és túlzásokba esik
amikor áldozat vagy a mártír szerepben manipulatívan viselkedik

amikor felmagasztalja saját képességeit, szentnek hiszi magát, magasabb rendűnek
Minek örül?

Ha örömet tud szerezni a szeretteinek, és a körülötte lévőknek
ha szükség van rá, és arra az értékre, amit ő képvisel
ha segíthet: „az úttörő ahol tud, segít”
ha színfoltként beépülhet az őt körülvevők életébe
Mit ne tegyünk?

ne hozzuk tudomására, ha nincs rá szükség
ne faggassuk, mert ha nem magától osztja meg velünk az érzéseit, akkor abból nem is fogunk sokat érteni
Ki illik hozzá? Bárki, aki mellett feloldódhat,szilárd formát ölt mellette, nem ijed meg a kaotikus helyzetektől, mert a tempót és az irányokat nem mindig egyszerű mellette követni. Előny, ha tud bánni a pénzzel, kicsit jobban, mint ő.

NÉMETVÖLGYI-NAGY RENÁTA

Facebook Hozzászólások

HirdetésCSILLAGJEGYEK JELLEMZŐI – A HALAK KÉPZELETE NEM ISMER HATÁROKAT !
error: Content is protected !!