Hirdetés

Fincsi és gyors süti, ínycsiklandóan habos. Ha nincs kedved sütni, próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

  • 40 db babapiskóta
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 6 evőkanál habtejszín

A krémhez:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál rum aroma

A tetejére:

Hirdetés

  • 5 dkg csokoládéreszelék
  • vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:


A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.

ketkes.com

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Habos álom, babapiskótával sütés nélkül! 20 perc alatt elkészíthető, csak ki kell várni amíg lehűl
error: Content is protected !!