Hirdetés

Most még élvezzük az enyhe őszutót, de jövő héttől nálunk is megindul az erős lehűlés és hamarosan elkezdhetünk mínuszokat is mérni. A nappali hőmérséklet azért a jövő héten még 10 fok körül fog mozogni, de utána már csak 5 fok lesz a maximum.

Viszont a tőlünk keletre fekvő Szibériát már javában hó fedi, és Ojmjakonban már -41 fokot mérnek. A kis település híres a fagyos teleiről, amikor hónapokon keresztül – 60 fok körül mozog az átlag hőmérséklet, viszont a nyarak csaknem olyan melegek, mint nálunk, csak rövidebb ideig tartanak.

Ez azért érdekes nekünk, mert a szibériai száraz levegő nagyban befolyásolja, hogy milyen lesz a tél Európában. A légmozgástól és áramlatoktól függ, hogy ez a hideg eljut-e hozzánk.

Hirdetés

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Az ország valószínűleg legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.

Figyelem!!

Dávid Mihály szerint novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap második felétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet. Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

Decemberben szintén átlagos időjárással kalkulál Dávid Mihály, ami a gyakorlatban azt jelenti, napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt lesz, egész a hónap kétharmadáig. Azután komolyabb lehűlés kezdődik. Arra, hogy lesz-e hó karácsonykor, Dávid Mihály annyit felelt, az nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha igen, akkor az hó lesz, ami meg is marad, mert hideg lesz az ünnepnapokon.

A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!via

Facebook Hozzászólások

HirdetésDermesztő lehűlés érkezik hazánkba! Kegyetlen mínuszok tartanak felénk, fel kell készülnünk…
error: Content is protected !!