Hirdetés

Ha egy séf vacsorázni megy, akkor minden bizonnyal igen körültekintően megnézi az étlapot, és határozottan tudja, hogy mit rendel. Vannak olyan ételek, melyeket egyetlen séf sem részesítene előnyben, hogy miért, most megtudhatjuk!

1.Well done steak

Anthony Bourdain séf szerint a rafináltabb szakácsok, ha találnak a konyhán egy nem éppen friss, keményebb steaket, sok esetben eladják, mint well done (erősen átsült) steaket.

2.Lazac-sushi

Az édesvízi lazac kiváló melegágya lehet a parazitáknak, viszont ennek ellentmond, az a tény, hogy a modern fagyasztási technikáknak köszönhetően a veszélyes mikroorganizmusok is kipusztulnak. Rendelés előtt jó megkérdezni a pincért, hogy friss vagy fagyasztott halból volt készítve a sushi.

3.Vegetáriánus fogások

Ha a vendég nagyon kötekedik, és percekig sorolja, hogy mit nem eszik meg, és mit igen, akkor megtörténhet, hogy olyan dolgot is kap az ételébe, mint pl. tonhal vagy egy kis bacon. Anthony Bourdain bevallotta, hogy a séfeket leginkább a vegetáriánusok tudják kihozni a sodrukból.

Hirdetés

4.Saláta

Ha egy konyhai alkalmazott étterembe látogat, soha nem rendel jég-vagy fejes salátát, mert tudja, hogy milyen nehéz megtisztítani a kórokozóktól, és a földtől. Biztosan mindenki megjárta már, hogy a foga alatt recsegett a homok, amikor salátát evett.

5.Osztriga

Ha nem egy direkt tengeri ételekre szakosodott étteremben eszünk, akkor ne rendeljünk osztrigát. Ez egy nagyon kényes étel, hamar romlik, és könnye ételmérgezést lehet kapni tőle.

6.A profiltól eltérő ételek

Ragaszkodjunk ahhoz, hogy mindig az étterem profiljának megfelelő ételeket válasszunk. Magyaros étteremben ne rendeljünk olasz pizzát, steakhousban ne kérjünk finom halászlevet.

7.Kenyér

Míg várjuk az ételt nem csak azért nem szabad rávetni magunk a kenyereskosárra, mert hizlaló, hanem egyáltalán nem biztos, hogy friss is. A séf szerint sokszor újramelegítik, “regenerálják” a fel nem használt kenyeret.

tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások

HirdetésA szakács elárulta: ezért ne egyél kenyeret az étteremben soha
error: Content is protected !!