Hirdetés

A tüdőrák az egyik legszörnyűbb kór, mivel az első tünetek gyakran összetéveszthetőek más légúti megbetegedésekkel.

Ha a betegség már diagnosztizálható, a rák általában már előrehaladott állapotba van. Minden 15 éve dohányzó 55-80 év közötti embernek járni CT kellene-vizsgálatra.

Íme, 7 gyakori tünet, mely tüdőrák:ot jelezhet

Hirdetés

1. Sípoló légzés

mindannyian tudjuk, hogy a normális légzés szinte hangtalan. Ha sípoló vagy fütyülő hangot észlelünk légzés közben, ajánlott minél hamarabb orvoshoz fordulni. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy tüdőrákról van szó, lehetséges, egy légúti betegség is.

2. Légszomj

számos más betegség jele is lehet, de az is lehetséges, hogy a tüdőn evő tumor nyomja a légutakat, vagy folyadék halmozódik fel a mellkasban. Ha egy egyszerű házimunka is nehezünkre esik, mert légszomjjal küzdünk, keressünk fel egy szakembert.

3. Mellkasi, hát,-áll vagy vállfájdalom.

sokszor csak egy kisebb betegséget jeleznek, de az is lehet, hogy a tüdőrák következtében kialakult nyirokcsomó áttét okozza a problémát.

4. Tartós köhögés

ha nem vagyunk meghűlve, és mégis 2-3 hétnél tovább tart a köhögés, keressünk fel egy szakembert, hogy megállapítsa a köhögés pontos okát. Gyakori köhögés, a rekedtes, mély hang, vagy a véres váladék már komolyabb aggodalomra adhat okot.

5. Folyamatos fejfájás

a tüdőtumor nyomhatja azt a vénát, amely az agyba szállítja a vért, és ezért állandó fejfájás alakulhat ki. De számos más dologtól is fájhat a fejünk, ezért konzultáljunk egy szakemberrel.

6. Csontfájdalom

a hosszan tartó, erős csontfájdalommal mindenképp orvoshoz kell fordulni, ő majd megállapítja a pontos okát

7. Fogyás

ha hirtelen, minden ok nélkül erős fogyásnak indul a szervezetünk, gyanakodhatunk komolyabb betegségre is.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)

Facebook Hozzászólások

HirdetésA férjem a vállát fájlalta, de nem tudtam, hogy ekkora nagy a baj!
error: Content is protected !!