Hirdetés

ujjak

UJJAKBlikk Rúzs

Te is ezt fogod csinálni mostantól, az tuti. És ne félj, nem mérgező!Hirdetés

Ilyen őrült hidegben borzasztóan kirepedezik az ujj, gyakran vérzik is. Ugyan csak egy apró sérülés, de rettenetesen tud fájni. Előfordul, hogy a repedés igen mély. Kenhetsz rá bármilyen kézkrémet, semmi sem használ. Van néhány kezelés, ami enyhíti a kínt, és szebb lesz tőle az ujjad is.

Hirdetés

Így előzheted meg

Természetesen a megelőzés a legfontosabb – de valljuk be, ez nem olyan egyszerű. Még akkor sem, ha rendszeresen krémezed a kezed, és gumikesztyűben mosogatsz. (Ha már repedezett a bőröd, ugord át ezt a részt, és olvasd egyből a kezelési módot.)

– A kezed legyen mindig hidratált. Ha nem is minden kézmosás után, de 2-3 kézmosás után krémezz. Ennek ellenére is kirepedhet az ujjad, de ha nem csinálod, biztos kireped.

– Lefekvés előtt krémezd be a kezed, és vegyél fel pamutkesztyűt. Ez puhítja a bőrt.

– Párásíts, ne hagyd, hogy a lakás levegője túl száraz legyen.

– Igyál sok folyadékot. Télen mindenki hajlamos jóval kevesebbet inni, mint a nyári hőségben – ezért is száraz ki könnyebben a bőr ilyenkor.

– Hetente egyszer menj el paraffinos kézápolásra egy manikűröshöz. Ez extra hidratáltságot biztosít. Vagy szerezz be paraffinos kézápolót. Ez nem annyira hatásos, mint a kezelés, de jobb, mint egy sima hidratáló kézkrém.

Így kezelheted a bajt

Ha már kirepedezett az ujjad, és fáj, a legjobb, ha bekened pillanatragasztóval. Ez komoly! Azonnal összeragasztja a szétrepedt bőrt. Hihetetlen, hogy milyen rövid idő alatt enyhíti a kirepedezett bőr okozta fájdalmat.

Csak tegyél egy cseppet a kirepedt bőrre. Egy kicsit csíphet, de néhány pillanat múlva elmúlik – és az ujjad sem fog fájni többé. Ez nagyon egyszerű és olcsó megoldás, és hatásosabb, mint bármi más. Előnye még, hogy így nem megy a sebbe piszok, és nem fertőződik el.

Nyugodtan használhatsz pillanatragasztót akkor is, ha körömvágáskor picit felsértetted a körömbőrt, vagy elvágtad a bőröd egy papírral, vagy a elvágta a boríték a szád, amikor megpróbáltad leragasztani.

Biztonságos?

Ha amiatt aggódsz, hogy a pillanatragasztó mérgező, megnyugtatunk, nincs mitől aggódnod. A pillanatragasztó kémiai neve  cianoakrilát. Ennek egy fajtáját (N-butyl-2-cianoakrilát) használják sebészeti területen bőrragasztónak. Ráadásul a műszempilla ragasztóban ugyanaz az etil-2- cianoakrilát van, mint a lakossági forgalomba kerülő pillanatragasztóban.

Jó, ha tudja, hogy bőrirritációt, érzékenység esetén allergiát okozhat. Éppen ezért használata körültekintést és precizitást igényel. Elsősegélyként alkalmazható, de a kirepedezett bőrt nem gyógyítja.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
Kirepedezett, fájó ujjára valami nagyon meglepő dolgot kent. A hatástól mindenki elképedt
error: Content is protected !!