Hirdetés

A Megasztárból ismert énekesnő, Hien apja négy éve menekült el Magyarországról, az Interpol is keresi, de nem találják. Az embercsempészettel vádolt férfi most a Borsnak szólal meg először a bujkálása óta.

A gyönyörű hangú vietnami származású énekesnőt 2008-ban ismerte meg az or­szág, a Megasztárban Hien az éneklésével mindenkit levett a lábáról. A 25 éves nő életét máig nagy figyelem övezi, ami a karrierje és magánélete mellett a családja büntetőügyének is köszönhető.

A családfő, Nguyen Tuan Anh egy évet ült előzetesben, aztán házi őrizetbe került, amit később lakóhely-elhagyási tilalomra módosítottak. Az énekesnő apja a per első tárgyalásán, 2015. június 5-én már nem jelent meg, a bíróság azonnal elfogatóparancsot adott ki ellene. A Tony becenevű vietnami férfi most írásban válaszolt a Bors kérdéseire.

Hirdetés

Mint írja, 1983-ban jött Ma­gyarországra, a tanulmányait itt folytatta, ami akkoriban óriási lehetőség és elismerés volt számára, mivel csak a kiváló eredménnyel rendelkező hallgatók jöhettek szóba.

Rendőrségi felvétel az embercsempészettel vádolt férfi elfogásáról. Hien apja ugyanakkor tagadja az ügyészség vádjait © police.hu

– Imádom Magyarországot és a magyar embereket, igazán a hazámnak érzem az országot! Mindenképpen visszatérnék, ha felmentenek, és vissza is fogok, akár nagyobb áldozatok árán is. Nagyon nehezen viselem a családom, gyermekeim hiányát, nélkülük sehol nem tudok beilleszkedni. Csak azért vontam ki magam az eljárás alól, mert véleményem szerint nem volt tisztességes – szögezte le a Borsnak Hien édesapja, aki a hollétéről nem kívánt beszámolni. A magánéletéről még annyit elmondott, jelenleg dolgozik, és a távolból is követi a lánya énekesi pályáját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly áprilisban bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt első fokon öt év börtönre ítélte a bíróság Hien apját. Édesanyja 1 év, féltestvére pedig 2 év 6 hónap letöltendőt kapott. Az 54 éves családfőt azzal vádolták, hogy társaival alkalmanként akár több mint 3 millió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra juttatni vietnami állampolgárokat. A vádirat alapján a vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt hozott. A szervezet tagjait 2010 nyarán tartóztatták le.

– Az elsőfokú eljárástól többet reméltem, véleményem szerint sok dolgot nem vizsgáltak ki elég alaposan. Nem vagyok tökéletes, de bűnszervezetet nem alapítottam senkivel. A másodfoktól azt várom, hogy a barátaimat és a családomat tisztázza, akiket ellenem próbáltak felhasználni – vélekedett a Bors kérdéseire küldött válaszában a férfi, aki fontosnak tartotta megjegyezni: nem szökött el a házi őrizetből, szabad emberként utazott el az országból!

Arra a kérdésre, hogy szökevényként lehet-e élni, azt válaszolta: lehet, de nem jó, nem teljes értékű élet, de egy „igazságtalan” ítélet miatt nem akar börtönben ülni.

Nguyen Tuan Anh lányával, Hiennel és feleségével. A férfi négy éve szökött el Magyarországról, azóta ismeretlen helyen tartózkodik

Tony új vallomásra készül, amiben – ahogy fogalmaz – próbálja világosabbá tenni egyesek szerepét, mert nevetségesnek tartja, hogy a családjából és pár barátjából épített fel a hatóság egy bűnszervezetet. Hozzátette: elismeri a felelősségét abban, amiben valóban volt, de hangsúlyozza, ezek nem olyan súlyosak, mint amivel vádolják.

Az ügyben hamarosan újabb fordulat következhet, a másodfokon zajló perben a szerdai napon is tárgyalást tartanak.

VIETNAMBA MENEKÜLT?

Az ügyészség szerint Hien apja irányította az embercsempész szervezetet, aminek az énekesnő édesanyja és féltestvére is tagja volt. A korábbi tárgyalások során kiderült, hogy a bűnbanda több száz embert csempészett be az országba, de az eljárás során közülük egyetlen ember sem került elő. Dr. Tran Dániel (kis képünk), a család ügyvédje szerint az eljárásban súlyos hibákat vétettek. Egyes vélemények szerint a családfő Vietnamba „menekülhetett”, ott ugyanis nincs kiadatás Magyarország felé.

borsonline.hu

Facebook Hozzászólások

HirdetésPlease follow and like us:
Ezt mondta Hien szökésben lévő apja
error: Content is protected !!