Hirdetés

A

Öt perc alatt összerakom, 20 perc alatt kisütöm, a gyerekeim imádják!

Hirdetés

  • 8 pita kenyér (nálunk is kapható mélyhűtve is, igazán jó minőségű a Culinaris boltokban található)
  • 20 dkg fetasajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál apróra vágott friss menta (elhagyható, vagy snidlinggel, apróra vágott zöldhagymával kiváltható)
  • 1 teáskanál olívaolaj és még egy kevés a kenéshez
  • Őrölt bors

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra.
  2. Egy nagy tálban a fétát, a tojást, a frissen őrölt borsot és a mentát és 1 teáskanál olívaolajat keverjük össze.
  3. Kenjünk meg egy nagy serpenyőt olívaolajjal és helyezzünk rá 4 pitát Kenjük meg a pitákat olívaolajjal, és minden pita kenyérre kenjünk gondosan feta keveréket. Fedjük le a maradék 4 pita kenyérrel az egészet.
  4. Hintsük meg vízzel a pita kenyereket, kenjük át olívaolajjal, és szurkáljuk meg a felső pita kenyereket.
  5. Fedjük le alumínium fóliával
  6. Süssük 10 percig, majd fordítsuk meg és még 10 percig a másik oldalát is.
  7. vegyük ki a sütőből, és pizza vágóval szeleteljük.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Pofonegyszerű görög sajtos pite – Tiropita
error: Content is protected !!