Hirdetés


Nehéz megszabadulni a korpásodástól, de nem lehetetlen. A korpásodás egyszer és mindenkorra eltávolítható a megfelelő ápolással.

A haj korpásodása a csecsemőktől az idősekig minden korosztályban előfordul. Nagyon gyakori bőrbetegség, melyet a legtöbb ember életkorától vagy etnikai hovatartozásuktól függetlenül olykor megtapasztal. A fejbőrre, a fülekre, a szemöldökre, az orr bőrére és a szakállra is jellemző lehet.

Hirdetés

Egyesek egyszerűen hajlamosabbak a korpásodásra, míg mások időszakos ciklusokat és csak ritka korpa “rohamokat” tapasztalnak. A korpásodás általában száraz pelyhes bőr formájában jelenik meg a fejbőrön, néha gyulladt vörös bőrrel jár együtt.

A konyhában megtalálhatók a legjobb korpásodás elleni szerek. Nos, a szódabikarbóna egy fantasztikus korpásodás elleni szer. Könnyen elérhető a legtöbb élelmiszerboltban, és sokkal olcsóbb, mint a legtöbb korpa elleni sampon. A legtöbb ilyen hajmosó vegyszerekkel van tele, és több kárt okoz, mint jót.

Először is tudni kell, hogy mi okozza a korpásodást, hogy megértsük, hogyan működnek ezek a természetes gyógyszerek. A kutatások azt mutatják, hogy a lakosság közel 50% -ánál fennáll ez az állapot, ami a helytelen étkezés, a genetika és a környezeti ártalmak eredménye. Az olyan betegségek, mint a seborrheás dermatitis, a zsíros bőr, vagy gombás fertőzés okozzák a korpásodást.

A korpásodás okai

Irritált, zsíros bőr (seborrheás dermatitis) . Ez az állapot a korpásodás egyik leggyakoribb oka, és pelyhes fehér vagy sárga. A seborrheás dermatitis olyan kór, amely a fejbőrt és más zsírosabb bőrterületeket érint, mint például a szemöldök, a fül, az ágyék területe és néha a hónaljat is.

Kevés hajmosás Ha nem mosod a hajad rendszeresen, a fejbőr képes zsírosodni és, ami korpásodást okohat.

Egy élesztőgomba (malassezia) . Ez a fajta gomba a legtöbb felnőtt fejbőrén ott él. Irritálja a fejbőrt, ami több bőrsejt növekedését eredményezi. Ezek az extra bőrsejtek végül elhalnak és leválnak.

Száraz bőr. Általában a száraz bőr darabkák kisebbek és kevésbé zsírosak, mint a korpa más fajtái. És a bőrpír vagy a gyulladás nem valószínű. 

Szódabikarbónával a korpásodás ellen

A szódabikarbóna csak néhány használat után megtisztítja a fejbőrt, és segít megszüntetni a korpát. Íme néhány előnye:

 • A szódabikarbóna eltávolítja a lehámlott, felesleges fejbőrt. Segít lemosni a zsírosodást, és tisztán, de mégis puhán tartja a hajat.
 • Természetes gombaölő, ezért kezeli a korpásodást okozó gombás fertőzést.
 • A szódabikarbóna rondszeres használata megnyugtatja a fejbőrt, így az kevesebb zsírt termel. Ez azért van, mert a fejbőr pH-ja kiegyensúlyozottabb lesz.
 • Nem szárítja a hajat, és megnyugtatja az irritált és viszkető fejbőrt.
 • Száraz samponként használható.

használata

Szódabikarbóna almaecettel

Szükséged lesz erre:

 • 2 evőkanál szódabikarbóna
 • 2-3 evőkanál almaecet
 1. Keverjük össze a fenti összetevőket, és kenjük a fejbőrre vagy más érintett területekre.
 2. Masszírozzuk néhány percig.
 3. Miután befejezük, öblítsük le a hajat hideg vízzel.
 4. Ismételjük meg ezt a módszert hetente kétszer.

Az almaecet savtartalma egyensúlyba hozza a szódabikarbóna lúgosságát. Ez a kombináció a fejbőr pH-jának kiegyensúlyozására jó és a gomba ellen antimikrobiális szerként is működik.

Szódabikarbóna citromlé

Hozzávalók:

 • 2 evőkanál citromlé
 • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna

Használata:

 1. A fenti összetevők felhasználásával készítsünk egy vékony pasztát, és kenjük a fejbőrre.
 2. Óvatosan masszírozzuk és néhány percig hagyjuk fent a pasztát.
 3. Ezután mossuk meg a hajat hideg vízzel.
 4. Ezt a gyógyszert hetente kétszer használhatjuk.

A citromlé természetes megöli a korpásodást okozó gombát.

Szódabikarbóna ÉS OLÍVAOLAJ

Hozzávalók:

 • 1 teáskanál szódabikarbóna
 • 1 tojássárgája
 • 1 evőkanál olívaolaj

 1. Először felmelegítjük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a tojás sárgáját. Végül adjuk hozzá a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze.
 2. Alkalmazzuk ezt a keveréket a fejbőrre és más érintett területekre, és hagyju, hogy 10-20 percig rajta.
 3. Ezután óvatosan öblítsük le langyos vízzel.
 4. Alkalmazzuk ezt hetente kétszer

Miközben a szódabikarbóna eltávolítja a felesleges zsírt és a szennyeződést, eltávolítja a gombát, az olívaolaj a fejbőrt ápolja. A tojássárgája is a fejbőrt és a hajat ápolja, és természetes ragyogást biztosít. Néhány alkalmazás után a korpásodás okozta szárazság eltűnik.

Facebook Hozzászólások

HirdetésHogyan lehet megszabadulni a korpásodástól szódabikarbóna segítségével?
error: Content is protected !!