Hirdetés

Azok az emberek, akiknek időnként nehézségeik vannak az alvással, örömmel veszik tudomásul, hogy sok növény van, amelyek nemcsak méregtelenítik a hálószoba levegőjét, hanem valójában segíthetnek abban is, hogy éjszaka aludjon.

A szobanövények természetes levegőtisztítóként viselkednek azáltal, hogy szén-dioxidot vesznek fel és friss oxigént bocsátanak ki a természetes életfolyamatuk részeként.

Jó, ha növények vannak a hálószobában?
Folyamatban van a vita arról, hogy érdemes-e növényeket a hálószobában tartani. Ennek az az oka, hogy a fotoszintézis során a növény szén-dioxidot (CO2) vesz fel és oxigént bocsát ki, de mivel fényre van szüksége a fotoszintézishez, éjjel a folyamat megfordul, és oxigént vesz fel, miközben széndioxidot bocsát ki.

Hirdetés

A hálószobád növényei azonban sokkal kevesebb oxigént használnak, mint általában sokan hiszik. És amint később látni fogja, egyes növények, mint például a kígyónövény, általában éjszaka is oxigént bocsát ki, ellentétben más növényekkel, így még jobban segítenek.

10 növény a hálószobába

Jázmin
A jázmin egy kedves kis fehér virágokkal és édes illattal rendelkező növény, amelyet ősi idők óta kedvelnek nyugtató tulajdonságai miatt.

Ennek a növénynek nyugtató vannak, a Wheeling Jezsuita Egyetem tanulmányában kimutatták, hogy pozitív hatással vannak az alvás minőségére: „Amikor a jázmin illóolajának hatásait összehasonlítottuk a levendula illatával, a jázmin nagyobb alváshatékonyságot és csökkentett mozgást eredményezett.

A jázmin illóolaj az egyik legjobb illóolaj a szorongás és a depresszió ellen.

Levendula

A levendula egy másik illat, amelyetről régóta úgy vélik, hogy nyugtat hatásúó. A Miami University of Miller Orvostudományi Iskolájának kutatói által végzett egy 2008-as tanulmány azt találta, hogy a levendula illata segít nyugtatni a csecsemőket. Alternatív megoldásként kipróbálhatja a levendula illóolajat, amely szintén az egyik legjobb illóolaj a jobb alváshoz.

Sansevieria Trifasciata A kígyónövény
a NASA szerint a 10 legjobb légszűrő szobanövény egyike . Csodálatos a hálószoba levegőjének napi és éjszakai tisztításához, egyszerű zöld-sárga levelei minden dekorációhoz jól illeszkednek.

Míg egyes növények sötét órákban oxigént használnak, addig a Szanszeveria az éjszaka folyamán oxigént bocsát ki, a hálószoba levegőjét friss és tisztává varázsolja- függetlenül attól, hogy milyen napszak van.

Macskagyökér
A valeriana hipnotikus hatásait a tudomány bizonyította, egy japán ideggyógyászok által készített 2004-es tanulmány kimutatta, hogy a rózsaszín virág illatának belégzése elegendő volt az agy GABA-rendszerének a fokozásához. Elaltató hatású

Nyugtatóként és szorongásgátló kezelésként használják, és általános alkotóeleme a termékeknek, amelyeket enyhe nyugtatókként és alvássegélyként reklámoznak az idegfeszültség és az álmatlanság ellen.

Gardenia
Csakúgy, mint a jázmin, a Gardenia fehér virággal és gyönyörű illattal rendelkezik – és figyelemre méltó nyugtató hatású lehet azok számára is, akik illatát belélegzik.

A düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem kutatói által készített 2010-es tanulmány kimutatta, hogy a Gardénia ugyanolyan hatásos, mint a vérium, segítve a test és az agy pihenését.

Altatók használata helyett fontolja meg egy Gardénia növény elhelyezését az éjjeliszekrényre, hogy javítsa a hálószobában való kikapcsolódást az illat terápiás ereje révén.

Aloe Vera

Az aloe vera a természet egyik csodás növénye: géle segíthet gyorsabban gyógyítani a vágásokat (olvassa el az aloe vera csodálatos előnyeiről és felhasználásáról a cikkben olvasott cikket), elősegíti az emésztést (olvassa el a cikkem, miért kellene elkezdenie aloe vera juice fogyasztását) ), és számtalan más hasznos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

Ha aloe vera növény van a hálószobában, az jó ötlet is lehet. Mint a kígyó növény, az aloe vera növény esténként is kiszabadítja az oxigént, így éjszakai levegője frissebb és tisztább marad a nyugodtabb alváshoz. Könnyű nevelni, mivel nem igényel gyakori öntözést vagy különös gondoskodást, mint más növények.

Chlorophytum Comosum
A pók növény csodálatos természetes levegőtisztító, azzal a képességgel, hogy a levegőből káros formaldehidet távolítson el, félelmetes hatékonysággal. A NASA által végzett tanulmányban kimutatták, hogy a pók növény akár 90% -ban formaldehidet távolít el a levegőből. 

Gerbera
Bár nem olyan könnyű gondozni, mint az aloe verát vagy a kígyó növényt, a gerbera növénynek szép virágai vannak, amelyek minden helyre vidámmá tesznek. A gerbera túlórázik, miközben alszik, extra oxigént engedve a levegőbe éjszaka. 

Angol borostyán (Hedera Helix)
Ugyanebben a NASA-tanulmányban, amely kimutatta a pók növény méregtelenítő hatásait, az angol borostyán növényről kiderült, hogy a legmagasabb szintű légtisztító, ezért ideális hálószobákhoz, ahol friss levegőre van szükség. Kutatások szerint segíti az allergiás embereket azáltal, hogy megtisztítja a levegőt.

Megjegyzés: Az angol borostyán , bár hasznos a levegő tisztításában, mérgező, ha lenyelik. Válasszon másik növényt, ha kisgyermeke vagy háziállata van.

Béke liliom (Spathiphyllum)

A formaldehid, a benzol eltávolítására is képes a béke liliom, tisztítja a levegőt, és segít ellensúlyozni a száraz környezetet , akár 5 százalékos páratartalmat elérve az általuk használt helyiségekben.

Egy másik fantasztikus lehetőség ezeknek a növények mellé a himalája sólámpája, amely nagyban segít megtisztítani a hálószobában az elektronikus szmogot.

Facebook Hozzászólások

HirdetésA 10 legjobb növény, amely a hálószobában segít, hogy mélyebben, pihentetőbben alhasson
error: Content is protected !!