Hirdetés

Gesztesi KárolyFotó: Kaszás Tamás / Velvet

A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

A lap úgy tudja, hogy a baleset helyszínén megjelent Gesztesi Károly szintén színművész fia, Máté.

Hirdetés

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású.

Játszott a Jóban Rosszban című televíziós szappanoperában, és megannyi magyar mozifilmben, a Szabadság, szerelemben, a Csak szex és más semmiben, a Valami Amerikában, de ő játszotta Álmost is a Magyar vándorban.

Gesztesi volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. Ő volt a Szupercsapat című akciósorozatban Rosszfiú magyar hangja, a Trónok Harcában Robert Baratheon, a Shrek című animációs filmsorozatban végig ő adta a címszereplő magyar hangját, de gyakran szinkronizálta  Sylvester Stallonét is, és ő volt a Ponyvaregényben Quentin Tarantino magyar hangja is.

index

Facebook Hozzászólások

HirdetésSzörnyű tragédia: Elhunyt Gesztesi Károly
error: Content is protected !!