Hirdetés

A téli időszakban kevesebb a megvásárolható zöldség, pedig ahhoz, hogy finom ételeket készítsünk szükségünk van zöldségekre. Egy finom leves, pörkölt és sok más étel alapja lehet egy evőkanálnyi ebből a zöldségkeverékből. Mivel sóval tartósítjuk a zöldségeket, ezért mindenki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók

  • 500 g paradicsom
  • 500 g sárgarépa
  • 300 g zöldpetrezselyem
  • 500 g hagyma
  • 500 g paprika
  • 500 g só

Elkészítés

Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le, a hagymát és a paprikát is szeleteljük fel, vagy vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.

Hirdetés

Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.

befottkompotsavanyusag.com

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Zöldséges ízesítő télire a leveseid, pörköltjeid finomságáért! Most tedd el!
error: Content is protected !!